workshop communicatie zonder woorden

leuk en leerzaam

Na de succesvolle workshop tango dansen als communicatimiddel, in Sevenum in De Wingerd, op 12 april jl. willen we nogmaals iedereen de mogelijkheid bieden om deze leuke, gezellige workshop te volgen.
Op 7 en 14 juni van 19.30 u. tot 21.30 u.
Ook de vervolgworkshop kan worden verzorgd, voor degenen die de eerste workshop hebben gevolgd. Tijdens deze workshop gaan we dieper in op de passen en het volgen en leiden ( zonder te spreken, dus alleen met je lichaam, vanuit het gevoel)

Aanmelden bij De Wingerd, info@wingerdsevenum.nl
Kosten €25 per persoon
Indien u geen partner heeft kunt u zich toch aanmelden en wordt u op de lijst gezet en kunnen we bekijken of er mogelijk nog anderen komen die geen partner hebben

Inhoud en doel eerste workshop:
We starten met een korte informatie over het ontstaan van de argentijnse tango, waarna we een tangodemontratie geven ( geen showdans zoals op tv, maar gewoon dansbaar voor iedereen)
Vervolgens leert u enkele basispassen zodat u al snel fijn kunt dansen op de bijpassende muziek

Het leren contact maken en de ander meenemen is de essentie van de tango, de kern van deze workshop en de basis van elke goede samenwerking.

De Argentijnse tango sluit als werkvorm naadloos aan bij het kijken naar jezelf en anderen. De tango maakt duidelijk hoe de wisselwerking tussen leiden en volgen plaatsvindt, wanneer je binnen de tango een goede leider of een goede volger bent. De tango wordt gebruikt als metafoor en met concrete oefeningen worden deelnemers in beweging gezet om na te denken over zichzelf en hun rol in het geheel.

Tijdens het tango dansen is het essentieel dat je niet slechts met je hoofd werkt, maar dat de dans vanuit het gevoel en de verbinding met de ander tot stand komt.

Het begint dus met contact maken, waarna we samen met de ander in beweging komen, maar ook samen op de plaats kunnen blijven staan, tijd nemen voor reflectie naar jezelf en de ander, kijken of je nog wel in de goede richting gaat, of je wel het juiste tempo hebt.

Het is ook van belang dat je goed luistert, dat je het juiste ritme aanhoudt, dat je nu eens snel beweegt en dan weer langzaam of zelfs weer eens stilstaat en toch in contact met de ander blijft.

Je kunt jezelf dan afvragen, wie ben ik, waar wil ik naar toe, hoe flexibel ben ik, kan ik het tempo van de ander volgen Er wordt een tango gedanst als voorbeeld van leiden en volgen, van flexibiliteit en van leiden en volgen vanuit het voelen van andermans en eigen energie . Het is een prachtige metafoor voor leiden en volgen en de samenwerking binnen een team. Uitgangspunt is dat je als leider eigenlijk pas goed kunt leiden als je ook kunt volgen en als medewerker ook leider en leidend kan zijn binnen je team!